Armeringsnät

Som du har kunnat läsa hittills på sidan så används armering för att skydda den konstruktion man gjutit och för att helt enkelt undvika att sprickor bildas och förstör. Ofta så är det armeringsstål alltså de avlånga armeringsstängerna som man tänker på när man pratar om ämnet. Men det finns andra typer av armering som också är vanliga och som man kanske stöter på när man besöker större byggen och arbetsplatser. Detta är så kallade armeringsmattor eller armeringsnät som det också heter.

Armeringsnät för stora plattor

Anledningen till att man använder armeringsnät istället för vanliga stål till större plattor och gjutningar är för att man måste fördela ut spänningen över betydligt större ytor. Alltså har du en stor platta så blir det bökigt att fördela ut spänningen med hjälp av vanliga stänger och därför är det enklare och smidigare att använda nät istället för kammstål. Nät kostar givetvis lite mer men räknar man på den armering man faktiskt får så är priset detsamma som om man hade köpt vanliga järn.

När man gjuter så är det viktigt att man har koll på vad man håller på med så att det inte blir onödigt komplicerat. Just plattor är svåra att gjuta om man inte har kompetens eller kunskap på området. Därför är det viktigt att man sätter sig in i det och tar reda på mycket information innan man ger sig in i dessa projekt. Det är oftast enklast att låta någon utbildad ta hand om arbetet så att det blir riktigt gjort, då kan man vara säkrare och blir det sen något fel på det så är det inte svårare än att kontakta den som gjorde det och sitt försäkringsbolag för att reda ut saken. Men så illa ska det inte behöva gå om man ser till att göra ett riktigt bra jobb och gjuter som det är tänkt med rätt typ av armering osv.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)